Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارگان رسمی ‌سازمان سیا، از اینکه جمهوری اسلامی نسبت به تهدید‌های آمریکا درباره بازگشت فوری به مذاکرات بی‌اعتنایی می‌کند، ابراز ناخرسندی کرد.

وب‌سایت رادیو فردا در تحلیلی می‌نویسد: به‌نظر می‌رسد رهبر جمهوری اسلامی عجله چندانی برای بازگشت به میز مذاکرات ندارد.

‎شایع‌ترین گزاره این است که طبق الگوی پس از شکست مذاکرات هسته‌ای سال ۸۳ که حکومت ایران با ابزار افزایش ظرفیت غنی‌سازی و تولید سانتریفیوژ تلاش کرد با دست پُر به مذاکرات هسته‌ای برگردد، این‌بار در حال «تقویت توانمندی ظرفیت سلاح اتمی‌» خود است تا امتیاز بیشتری بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خطر این رویکرد ایران طبق هشدارهای مقام‌های آمریکایی این است که پیشرفتهای فنی ایران ممکن است برجام را بلاموضوع کند، ولی احتمالاً چنین موضوعی برای رهبر جمهوری اسلامی نگران‌کننده نیست. در واقع او هراس چندانی از تصویری که از پیامدهای تأخیر در مذاکرات و توافق و برداشته نشدن تحریم‌ها‌ ترسیم می‌شود، ندارد و نیرویی هم که بتواند این ‌ترس را تحمیل کند، قدرت کافی ندارد.

شق اول این نیروها به فضای سیاست داخلی ایران بازمی‌گردد. در بازه زمانی سال ۹۰ تا ۹۲ که تحریم‌ها علیه حکومت ایران به اوج رسیده بود، طیفی از نیروهای سیاسی، حضور فعال در لایه‌های بالادستی سیاست ایران داشتند که درباره پیامدهای تحریم‌ها هشدار می‌دادند، برای مذاکره با غرب فشار می‌آوردند، آن را تبدیل به یک الگوی انتخاباتی کردند و آمادگی برای برعهده گرفتن نقش مذاکره‌کننده / سازشکار داشتند. همه این نیروها اکنون حاشیه‌نشین شده‌اند و به‌عنوان نماد باخت معرفی می‌شوند.

رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی پس از خروج دولت ‌ترامپ از برجام بارها‌ اشاره کرده که مذاکرات با آمریکا نشان داد «بی‌اعتمادی» او به غرب درست بوده است.

علی‌اکبر صالحی، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی‌ جمهوری اسلامی، در روایتش از مذاکرات محرمانه سال ۹۱ در عمان‌ اشاره می‌کند که این نگرانی سابقه‌دار است و به نقل از رهبری می‌گوید: ««نمی‌توانیم به آمریکایی‌ها اعتماد کنیم؛ با توجه به خلف وعده‌ای که می‌کنند، تجربه بدی از آنها داریم. آنها هیچ وقت پایبند به عهد و پیمان نبودند» ...عرض کردم اگر اجازه دهید، برای اتمام حجت در این زمینه اقدام کنیم، به هر حال چیزی را از دست نمی‌دهیم؛ یا به نتیجه می‌رسیم یا نمی‌رسیم... فرمودند برای اتمام حجت، امر درستی است. مخالفتی ندارم.»

الگوی «اتمام حجت» از نظر رهبر حکومت ایران اکنون تجربه شده و اشتباه و بازنده است، ولی مهم‌تر از آن این است که نیروی فشار قدرتمندی در داخل و خارج برای تغییر این دیدگاه وجود ندارد.

رهبر جمهوری اسلامی دی‌ماه سال ۹۲ در یک سخنرانی عمومی گفت که مذاکرات «با شیطان برای رفع شر» انجام می‌شود. شر مهم در آن دوران فشار فوق‌العاده و ناگهانی تحریم‌ها بود و حکومت ایران می‌کوشید با اهرم مذاکره جو موجود شکسته و ابتکار عمل از طرف مقابل در دنیا گرفته شود».

به‌نظر می‌رسد چنین دیدگاهی در حال حاضر کمرنگ‌تر شده و ارزیابی سخنرانی‌های شش ماه اخیر رهبر جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که او تحریم را به اندازه سال ۹۲ شر نمی‌پندارد و روی ظرفیت‌ها و مهارتهای حکومت برای کاهش آسیب‌های تحریم‌ها، حساب جدی‌تر باز کرده است. این نگاه به اقتصاد مقاومتی تا اصلاح ثانوی، غالب و جاری و واقعی است. جمهوری اسلامی از نگاه رهبری، دوران فشار حداکثری ‌ترامپ را از سر گذرانده است. وضعیت فعلی برای او‌ ترسناک نیست و ایران توانایی کافی را در منطقه داراست.

رادیو فردا در پایان با لحنی درمانده و مستأصل می‌نویسد: مولفه‌هایی چون تجدیدنظر چین در حمایت نفتی از ایران، برنامه حمله نظامی به ایران و... تهدید‌های مهمی‌هستند، ولی تا زمانی که درباره‌شان فقط حرف زده می‌شود، چندان تعیین‌کننده نیستند. زور کماکان مهم‌ترین زبان دیپلماسی است./کیهان

منبع: فردا

کلیدواژه: برجام رهبر جمهوری اسلامی حکومت ایران تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۳۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد و پیشرفت ایران اسلامی در نتیجه شدیدترین تحریم‌ها حاصل شد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری نماینده ولی فقیه در چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به تحمیل شدیدترین تحریم‌ها از جانب آمریکا و اروپا علیه جمهوری اسلامی، گفت: ایران اسلامی از این تحریم‌ها استفاده و آنها را تبدیل به فرصت کرد لذا امروز می‌بینیم که رشد و پیشرفت در نتیجه این تحریم‌ها در همه حوزه‌های علم و فناوری حاصل شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام ۱۴ اردیبهشت‌ماه در خطبه‌های نماز جمعه شهرکرد با توصیه نمازگزاران به تقوای الهی و با تسلیت سالروز شهادت امام صادق(ع) رئیس مکتب شیعه، اظهار کرد: مکتب تشیع امروز به لطف مجاهدت‌های امام صادق(ع) و امام باقر(ع) در رشته‌های مختلف زنده است و در عالم غوغا به پا داشته است. لذا باید ایام صادقیه را برجسته کنیم تا معارف این بزرگواران به‌ویژه در بین جوانان ترویج شود.

وی با بیان اینکه مکتب امام صادق(ع) را با تقویت حوزه‌های علمیه می‌توان ترویج کرد، ادامه داد: مکتب ایشان را علمای حوزوی، تربیت‌یافتگان مکتب ایشان در حوزه علمیه و فقهای بزرگ رشد دادند و این را باید تقویت کرد؛ به‌ویژه به خانواده‌ها توصیه می‌کنم فرزندان خود را در حوزه‌های علمیه ثبت‌نام کنند زیرا حوزه سالم، تلاشگر و ناب است و خدمات عمیقی را برای پیشبرد مکتب امام صادق(ع) شکل می‌دهد.

نکونام با اشاره به تحمیل شدیدترین تحریم‌ها از جانب آمریکا و اروپا علیه جمهوری اسلامی، بیان کرد: ایران اسلامی از این تحریم‌ها استفاده و آنها را تبدیل به فرصت کرد لذا امروز می‌بینیم که رشد و پیشرفت در نتیجه این تحریم‌ها در همه حوزه‌های علم و فناوری حاصل شده است.

نکونام تصریح کرد: دشمن هر کاری هم بکند جز آنکه به خودش ضرر بزند، چیزی عایدش نخواهد شد زیرا ملت ایران تحت زعامت رهبری بصیر و بیدار رشد کرده و به پیش می‌رود و دشمنانش مثل همیشه خوار و زبون است.

نماینده‌ ولی‌فقیه در استان با گرامیداشت سالروز تأسیس بسیج سازندگی، افزود: بسیج یک مجموعه خدوم و پیش‌رونده است که با کمترین هزینه جاده می‌زند و آب‌ را به دست مردم می‌رساند. مصداق بارز این خدمات را روز گذشته در استان شاهد بودیم که بسیجیان در منطقه صعب‌العبور دهدلی اردل حضور یافتند و جاده مناسب و دیگر خدمات بزرگ برای اهالی با کمترین اعتبارات در دست اقدام است.

نکونام با اشاره به اینکه مسئله غزه در اذهان عمومی جامعه بشری همچنان زنده است، تأکید کرد: جنبش دانشجویی که علیه صهیونیست‌ها و در دفاع از مردم فلسطین ایجاد شده یک مسئله بسیار مهم‌ است و بیداری بشریت لحظه به لحظه افزون‌تر می‌شود که این را باید از آثار انقلاب اسلامی ایران دانست. ملت ایران باید این خیزش جهانی را ببینند و بر خود ببالند که با حرکت خود زمینه‌ساز این بیداری شدند و این یک دستاورد است. 

امام‌جمعه شهرکرد در پایان با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در جمع معلمان گفت: امیدواریم این فرمایشات فقط در صفحات نماند و در تاریخ ثبت نشود بلکه در مدارس عینیت پیدا کند. وظایف معلمان و نقش آنان در تربیت نسل، توانمندسازی این قشر، امیدآفرینی در بین دانش‌آموزان، ارتقای بینش دانش‌آموزان در ساحت منطق نظام اسلامی و ... از اهم تأکیدات رهبر انقلاب بود که باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مراسم چهلم شهید زاهدی و یارانش فردا برگزار می‌شود
  • انعکاس صدای انتخابات در رادیو
  • معرفی برنامه‌های رادیو برای دور دوم انتخابات
  • برنامه های رادیو برای دور دوم انتخابات معرفی شد
  • آغاز ثبت نام ایران خودرو ۱۴۰۳ از فردا / بدون قرعه کشی با تحویل ۹۰ روزه
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران
  • تصویری از حمل پرچم جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دولتی امریکا
  • سفر رهبر شیعیان کشور مالی به قم (+ عکس)
  • رشد و پیشرفت ایران اسلامی در نتیجه شدیدترین تحریم‌ها حاصل شد