Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی ایران که به منظور دیدار با مقامات هسته‌ای روسیه در مسکو حضور دارد، در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک این کشور درباره «میزان سطح غنی‌سازی اورانیوم» در جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران در چارچوب پادمان متعهد به قوانین است و اصل بر تعهد به NPT می‌باشد؛ افزون بر این موضوع ایران به عنوان یک کشور اسلامی، با فتوای رهبری عظیم الشأن، ایشان عدم اشاعه سلاح هسته‌ای را تکلیف دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع خود فراتر از قانون می‌باشد و لازم الاجراست؛ بنابراین برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران صلح‌آمیز است و مرز غنی‌سازی به میزانی است که پروژه‌های صلح‌آمیز قابل اجرا باشد.

معاون رئیس جمهور درباره مواضع اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و عدم اجازه دسترسی به دوربین های نظارتی در سایت کرج اظهار داشت: در ایران بر اساس پادمان سالهاست که آژانس دوربین نظارتی دارد و بازرسی‌های آژانس مداوم انجام می‌شود، بر اساس وظایف نظارتی آژانس، بازرسی‌ها از طریق دوربین یا سرزدن حضوری بازرس‌ها انجام می‌گیرد و سیستم های نظارتی مختص به کشورهای دیگر هم می‌باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه به دلیل شیطنت‌ها و دشمنی هایی که با ایران می‌شود، نحوه برخورد با برنامه هسته‌ای ایران سیاسی و گزینشی و تبعیض آمیز بوده، این رفتار کاملا غیرقانونی و مردود است. جمهوری اسلامی ایران در راستای اعتماد سازی تاکنون خویشتن داری کرده و با حسن نیت رفتار کرده است. آژانس مشکلی در نظارت پادمانی تاکنون با ایران نداشته است اما در مورد نوع دوم دوربین ها که بر اساس توافق نامه برجام توسط آژانس نصب شده است، باید بگویم که این اقدام در یک معامله بوده و حسن نیت ایران را ثابت می‌کند، آنها متعهد شدند که تمام تحریم های ذکر شده در برجام را لغو کنند و تسهیل گری در دستیابی ایران به تکنولوژی، امکانات و مواردی که در توافق قید شده است را ایجاد کنند. این معامله دو سویه است، یک قدم طرف مقابل (۵+۱) بر می‌دارد و یک قدم هم در مقابل ایران بر خواهد داشت. در این توافق کشور آمریکا و اروپایی ها به تعهدات خود عمل نکردند و با توجه به اینکه ایران بخشی از فعالیت های هسته‌ای را ذیل این توافق کاهش داد، این دوربین ها برای رصد کاهش فعالیت های هسته‌ای ایران نصب شده بودند؛ حدود ۲.۵ سال از این توافق گذشته است و هیچکدام از تعهدات طرف مقابل انجام نشده است.

اسلامی گفت: ایران داوطلبانه نظارت اضافی و الحاقی را در جهت اعتماد سازی پذیرفته فقط برای اینکه تحریم ها برداشته شود. اما شاهد تحریم های جدید ظالمانه، غیرانسانی، غیر قانونی و پرتکرار بجای رفع تحریم ها هستیم. طبق پادمان نظارت‌ها انجام می‌شود، وقتی به تعهدات خودتان عمل نکردید چه نظارتی میخواهید فراتر از پادمان داشته باشید؟! جمهوری اسلامی ایران طبق قانون عمل کرده است.

وی خاطرنشان کرد: از اول با صدای بلند گفته‌ایم، هیچ برنامه نظامی نداریم. این اتهامات و حرف های پرتکرار و مشمئز کننده هیچ جایگاهی ندارد.به خاطر تخریب ذهن مردم دنیا نسبت به برنامه هسته‌ای ایران متأسفیم؛ انرژی هسته‌ای برای همه کشورها یک حق است و سلاح هسته‌ای برای همه کشورها باید ممنوع باشد، جای تعجب است که کشوری موضوع هسته‌ای ایران را پیگیری می‌کند که خودش داری سلاح هسته‌ای هست و NPT را امضا نکرده است. مردم ایران از زبان زور استقبال نمی‌کنند؛ ما صادقانه رفتار کردیم و این دشمنی ها بر مردم ایران تاثیری نخواهد گذاشت. راه غلط در پیش گرفته توسط طرف آمریکا و اروپایی‌ها باید متوقف شود و بیش از این به منافع مردم ایران لطمه نزنند.
 
وی افزود: هیچ اختلاف نظر عمده ای با آژانس نیست، این موضوع اخیر سایت کرج این است که سایت مدنظر بر اساس حادثه تروریستی و با هدایت تروریست ها تخریب شده، آژانس هم این اقدام را محکوم نکرده است، این سایت در حال بازسازی می‌باشد و پرونده مراجع قضایی و امنیتی در سایت کرج باز است، ما در تهران و هم در وین و هم در بیانیه مشترک اعلام کردیم که کارت حافظه دوربین های مشخص شده، بنابراین موارد مشخص شده تعویض شدند و مورد سایت کرج هم بعد از عدم محکومیت حمله توسط آژانس که این اقدام به نوعی تشویق تروریست می‌باشد، دسترسی‌ها محدود شد و این اقدام آژانس فقط جای تأسف دارد.
 
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص اظهارات آژانس مبنی بر وجود ذرات اورانیوم با منشأ انسانی در ایران گفت : این موضوع از همان داستان های گروه ضد انقلاب و تروریستی هست که در پناه امن اروپایی ها زندگی می‌کنند و تأمین مالی می‌شوند و با اخبار کذب آژانس را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در تفاهم نامه برجام این موضوعات بحث شده و پرونده بسته به حساب می‌آید. با ترفندهای فتنه آمیز و کاغذ و عکس ماهواره ای که اصالتی ندارد و با شواهد غیرمستدل اتهام وارد می‌کنند که این رفتار ها نخ نما شده است؛ آژانس نباید بازیچه گروه‌های تروریستی قرار بگیرد.

رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به اصل توافق نامه و حمایت از برجام اظهار داشت: برجام تصمیم جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ هدف پاکی از سوی ایران در این توافق نامه وجود دارد و آن رفع اتهامات علیه برنامه هسته‌ای ایران بوده است. رفع این اتهامات هزینه تأخیر در توسعه و پیشرفت برنامه هسته‌ای برای جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشته است؛ تا اعتماد طرف مقابل جلب شود. جای تأسف دارد که جامعه بین‌المللی بعد از ماه‌ها مذاکرات و امضای سند ، این توافق را نقض میکنند و مدعی هم می‌شوند. در حال حاضر فقط جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به خاطر انجام کامل توافق و نقض تعهدات طرف مقابل، مدعی باشد.
 
معاون رئیس جمهور در خصوص مهمترین موضوعات همکاری ایران و روسیه در زمینه انرژی هسته‌ای بیان کرد: همکاری های ایران و روسیه در حوزه نیروگاه اتمی بوشهر است و شامل سه بخش می‌شود؛ نیروگاه شماره ۱ که در مدار است و از فعالیت خوبی برخوردار می‌باشد؛ قراداد جدید برای احداث دو واحد نیروگاهی داریم که در حال اجرا است و مذاکرات خوب و اثربخشی با همتای روسی داشتیم.
 
اسلامی در خصوص اظهارات اخیر یکی از مقامات سابق کشور آمریکا درباره امکان در اختیار قرار دادن سلاح هسته‌ای توسط پاکستان به طالبان گفت: آمریکایی ها مسئول ایجاد ناامنی در منطقه هستند؛ مولد این شرایط آمریکایی‌ها هستند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: محمد اسلامی آژانس بین المللی انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران برنامه هسته ای هسته ای ایران سلاح هسته ای دوربین ها طرف مقابل سایت کرج تحریم ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۰۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر گروسی به اصفهان مهر تاییدی بر حمایت آژانس اتمی از مجموعه‌های علمی ایران است

سی‌اُمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت جاری در اصفهان برگزار می‌شود.

جواد کریمی ثابت گفت: ایده برگزاری کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲ سال گذشته توسط انجمن هسته‌ای ایران و سازمان انرژی اتمی کشورمان در نشستی مطرح شد و مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای همکاری در برگزاری آن قول مساعد داد.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حمایت از چنین رویدادهای بین‌المللی برای توسعه دانش و فناوری هسته‌ای برای همه اعضای آن است، ادامه داد: بر این اساس، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در کشورمان بسیار استقبال کرد.

رییس کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای تاکید کرد: همکاری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در برگزاری این رویداد علمی قابل تقدیر است و مدیر کل آژانس نیز در مراسم افتتاحیه کنفرانس حضور خواهد یافت.

کریمی ثابت با تاکید بر اینکه این همکاری‌ها قطعا گسترش می‌یابد، تصریح کرد: مشکلات کنونی جهانی با همکاری بین‌المللی حل خواهد شد که یکی از مسیرهای آن، کنفرانس‌های علمی است و در آن اندیشمندان درباره چالش‌ها باهم تبادل نظر و تجربه می‌کنند.

وی با بیان اینکه سی‌امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای به مدت سه روز در اصفهان برگزار می‌شود، گفت: برگزاری این رویداد، نشانه بلوغ فناوری هسته‌ای در کشورمان است.

رییس انجمن هسته‌ای ایران با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب درباره گسترش همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری هسته‌ای، افزود: این موضوع یکی از هدفگذاری‌های اصلی و مهم انجمن هسته‌ای ایران و سازمان انرژی اتمی است.

کریمی ثابت با بیان اینکه جامعه هسته ای کشورمان پس از ۵۰ سال به بلوغ خوبی رسیده است، گفت: انجمن هسته ای ایران پس از ۲۹ دوره برگزاری کنفرانس ملی، فضا و ظرفیت موجود برای برگزاری کنفرانس بین‌المللی در زمینه علوم و فنون هسته‌ای را مناسب دید.

شرکت ۵۰ پژوهشگر بین‌المللی در کنفرانس هسته‌ای ایران

رییس انجمن هسته‌ای ایران همچنین با اشاره به حضور ۵۰ پژوهشگر بین‌المللی از کشورهای مختلف در کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای، گفت: استقبال از داخل و خارج کشور برای مشارکت در این رویداد بسیار فراتر از حد انتظار برگزارکنندگان بود.

کریمی ثابت با اشاره به ارسال ۵۰۰ مقاله علمی به دبیرخانه این رویداد، افزود: استادان ۵۰ دانشگاه کشورمان در فرایند داوری این مقاله ها مشارکت داشتند.

وی با بیان اینکه از بین مقاله ها، ۴۲۰ مقاله پذیرفته شد، خاطرنشان کرد: یکصد سخنرانی علمی، ۱۶ میزگرد فنی و نشست‌های تخصصی در این رویداد برگزار می‌شود.

وی با اشاره به در نظر گرفتن چهار بخش اصلی در این رویداد، آنها را سخنرانی علمی، میزگردهای تخصصی، نشست هایی با موضوع همکاری های علمی با موسسه های بین‌المللی و نمایشگاه آخرین دستاوردهای فناوری هسته‌ای برشمرد و اظهار کرد: بیش از ۸۰ سخنران علمی در میزگردها حضور خواهند داشت.

رییس انجمن هسته‌ای ایران، برخی از محورهای این کنفرانس را تغییرات اقلیمی و نقش موثر فناوری هسته‌ای برای رفع چالش های مرتبط با آن دانست و گفت: یکی از محورهایی که مورد استقبال پژوهشگران برای ارسال مقاله به کنفرانس قرار گرفت، کاربرد پرتوها بویژه در زمینه رادیو داروها بود که کشورمان نیز در این زمینه موفق عمل کرده است.

وی با اشاره به تجربه های کشورمان در زمینه رادیو داروها، کشاورزی هسته ای و تامین امنیت غذایی، افزود: برگزاری این کنفرانس فرصت خوبی برای به اشتراک گذاری این تجربه هاست.

  کاربرد پرتوها (صنعت، پزشکی و محیط زیست)، راکتورهای هسته ای، فیزیک هسته ای، اندازه گیری تشعشعات، ایمنی و امنیت هسته ای، تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته ای و حکمرانی هسته ای از جمله محورهای سی امین کنفرانس ملی هسته ای ایران و نخستین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته ای است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • سفر گروسی به اصفهان مهر تاییدی بر حمایت آژانس اتمی از مجموعه‌های علمی ایران است
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان سفر می‌کند
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان می‌آید
  • از اولین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته ای در اصفهان چه می دانیم؟/ رافائل گروسی؛ مهمان ویژه ایران در «نصف جهان»
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه در وین در آستانه سفر گروسی به تهران
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟