Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@22:16:04 GMT

درباره توقیف "انتخاب"

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۲۷۱۹۶

درباره توقیف 'انتخاب'

ایران اکونومیست- از نهادی که پیگیر توقیف سایت انتخاب بوده و از هیات محترم نظارت بر مطبوعات تقاضا دارم با سعه صدری که متناسب با "آزادیِ" مندرج در شعار "استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" است، در این باره تجدید نظر کنند. عصر ایران؛ جعفر محمدی* - توقیف سایت "انتخاب"، که یکی از قدیمی ترین سایت های خبری ایران به شمار می رود، اتفاق ناگواری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می شود این سایت مطالبی را در نقد یکی از مسؤولان امنیتی منتشر کرده بود. فارغ از این که این نقدها، وارد بوده یا خیر، آنچه مسلم است این که اگر رسانه ای متهم به ارتکاب جرمی شده باشد، باید در دادگاه مطبوعات و با حضور هیأت منصفه محاکمه شود. این اتفاق درباره سایت انتخاب رخ نداده و این رسانه بی آن که فرصت دفاع از خود داشته باشد توقیف شده است.
اصل 168 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مقرر می دارد: "رسیدگی به جرائم سیاسی و مطبوعاتی علنی است و با حضور هیئت منصفه در محاکم دادگستری صورت می‌گیرد."

گذشته از این، توقیف، حتی توسط دادگاه صالح، شدیدترین حکم درباره یک رسانه است و به نوعی اعدام شخص حقوقی محسوب می شود. برای مجازات یک رسانه، حتی در فرض اثبات جرم، مجازات متعددی قبل از توقیف می تواند اعمال شود؛ از جمله جزای نقدی، الزام به عذرخواهی و جبران رسانه ای، تعطیلی چند روزه، مجازات شخصی که جرم را در رسانه انجام داده است، تغییر مدیر مسؤول و ... . لذا رفتن به سمت توقیف، قبل از طی همه مراحل قبلی، نمی تواند اقدامی عادلانه به شمار آید.
البته اساساً توقیف یک رسانه را اقدام درستی نمی دانم چرا که این رسانه نیست که مرتکب جرم می شود بلکه شاغلان در آن این کار را می کنند. مگر آن که افرادی در پوشش رسانه به کارهای غیر رسانه ای مانند کلاهبرداری و جعل و ... بپردازند که در این فقره، اساساً با رسانه مواجه نیستیم و موضوع آن با آنچه درباره اش صحبت می کنیم کاملاً متفاوت است.

علاوه بر همه این ها، در شرایط امروز کشور که همگرایی ملی یک ضرورت حیاتی است، توقیف رسانه ای که دستکم بخشی از افکار عمومی را نمایندگی می کند، آسیب به وحدت ملی است.

لذا از نهادی که پیگیر توقیف سایت انتخاب بوده و از هیات محترم نظارت بر مطبوعات تقاضا دارم با سعه صدری که متناسب با  "آزادیِ" مندرج در شعار "استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" است، در این باره تجدید نظر کنند و به تاریخ مطبوعات جمهوری اسلامی ایران، توقیف رسانه ای دیگر را نیفزایند. از همکاران رسانه‌ای‌ام در انتخاب نیز می خواهم چنانچه اشتباهی در امر اطلاع رسانی داشته اند، جبران کنند. این، منصفانه ترین و مدبرانه ترین راهی است که می توان در پیش گرفت.

 *صاحب امتیاز و سردبیر عصر ایران برچسب ها: سایت انتخاب ، توقیف سایت انتخاب ، رسانه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سایت انتخاب توقیف سایت انتخاب رسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۷۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوترش: از شمار زیاد خبرنگاران کشته شده در غزه شوکه و وحشت زده‌ام

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت که از شمار زیاد خبرنگارانی که در نتیجه بیش از نیم سال جنگ جاری اسرائیل در نوار غزه به شهادت رسیده‌اند، شوکه شده است.

گوترش در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات افزود: من از کشته شدن تعداد زیادی از خبرنگاران در عملیات نظامی اسرائیل در غزه شوکه و وحشت زده شده‌ام.

دبیرکل سازمان ملل متحد همچنبن بر لزوم حمایت از خبرنگاران و کارکنان رسانه و اهمیت نقشی که آنها در اطلاع رسانی و آموزش مردم ایفا می کنند، تأکید کرد.

سازمان علمی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) جایزه آزادی مطبوعات سال ۲۰۲۴ را به همه خبرنگاران در نوار غزه تقدیم کرد.

یونسکو در بیانیه ای در این باره تاکید کرد که ارائه این جایزه به خبرنگاران غزه بیانگر این واقعیت است که در نهایت آزادی برای خبرنگاران فلسطینی محقق خواهد شد.

تا کنون بیش از ۱۴۰ نفر از خبرنگاران و اصحاب رسانه در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به شهادت رسیده‌اند.

کد خبر 6095974

دیگر خبرها

  • نمایندگان اقلیت‌های دینی هتک حرمت قرآن در سوئد را محکوم کردند
  • نمایندگان اقلیت‌های دینی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد را محکوم کردند
  • اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد یک جنایت فرهنگی است
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • سیل توصیف از گل شهاب: وحشیانه، غیرمعقول و تاریخی!
  • گوترش: از شمار زیاد خبرنگاران کشته شده در غزه شوکه و وحشت زده‌ام
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • دروغ اجباری؛ سیاست رسانه‌های مدعی آزادی
  • رایزنی وزیرخارجه استونی درباره کشتی توقیفی در ایران