Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-05@22:19:49 GMT

تلاش برای محدود کردن توان موشکی ایران

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۰۱۳۴۳

تلاش برای محدود کردن توان موشکی ایران

«فرانسه به دنبال توافق مکمل برجام است که برنامه‌های موشکی ایران را نیز شامل شود.» این خبر را سخنگوی وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد. به گزارش جهان نيوز، داستان تنش لفظی اخیر ایران و آمریکا به سفر «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل به مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و تلاش برای متقاعد کردن آژانس به استفاده از مجوزهای برجامی برای سرک کشیدن به مراکز نظامی ایران بر می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





نیکی هیلی، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، هفته گذشته در آستانه ارائه گزارش آژانس انرژی اتمی درباره پایبندی ایران به برجام، به وین سفر کرد تا بعد از دیدار با آمانو، آژانس انرژی اتمی را برای بازدید از مراکز نظامی ایران تحریک کند. این کار هیلی اما واکنش‌های تند وزارت امورخارجه ایران و نامه هشدارآمیز آقای ظریف را به دنبال داشت.واکنش مقامات ایران با این عنوان که «‌آمریکا آرزوی بازرسی از مراکز نظامی را به گور می‌برد» سبب شد تا هیلی بار دیگر درباره جمهوری اسلامی لفاظی کند و بگوید: «‌اگر آنطور که ایران می‌گوید بازرسی از سایت‌های نظامی ایران «فقط یک رویاست» آن وقت پایبندی ایران به برجام هم فقط یک رؤیا به‌شمار می‌آید.»



وی همچنین حمایت ایران از حماس را مغایر با قطعنامه خواند و گفت: «ایران باید تصمیم بگیرد که می‌خواهد عضوی از جامعه بین‌الملل باشد که تعهداتش را جدی می‌گیرد یا رهبر یک جنبش تروریست. مدت‌هاست که جامعه بین‌الملل باید با ایران با همان استانداردهایی رفتار کند که با دیگر کشورهایی که برای صلح و امنیت بین‌الملل ارزش قائل نمی‌شوند.»



آژانس: حاضر نیستیم بازرسی‌ها وسیله ارسال پیام سیاسی شود

این سخنان هیلی اما بی‌پاسخ نماند و دو ناظر سازمان ملل در مصاحبه‌ای اعلام کردند: «‌حاضر نیستیم صرفاً برای فرستادن یک پیام سیاسی، از سایتی مانند پارچین بازدید کنیم. در صورتی که اطلاعاتی به آژانس ارائه شود، ما باید این اطلاعات را مورد ارزیابی قرار دهیم.»

این مقامات سازمان ملل تاکید کردند: « اگر آنها (دولت ترامپ) بخواهند توافق را بر هم بزنند، این کار را می‌کنند؛ اما ما نمی‌خواهیم بهانه‌ای به‌دست آنها بدهیم. از زمان اجرای برجام، از هیچ سایت نظامی ایران بازدید نکرده‌ایم، چراکه «دلیلی برای درخواست» بازدید وجود نداشته است.»



تهران به «برجام» پایبند است

پس از آن، روز پنج‌شنبه گزارش یوکیا آمانو درباره اجرای برجام در ایران در اختیار ۳۵ عضو شورای حکام قرار گرفت و بر اساس آن، آژانس انرژی اتمی پایبندی جمهوری اسلامی به توافق هسته‌ای را تأیید کرد.

همچنین ناظران سازمان ملل هم در سخنانی تاکید کردند: «‌ایران به تعهد خود در توافق هسته‌ای عمل کرده است و بازرسان هسته‌ای لزومی به کنترل سایت‌های نظامی ایران نمی‌بینند.»



آمانو: دلیلی ندارد از سایت نظامی ایران بازدید کنیم

آمانو همچنین در مصاحبه با آسوشیتدپرس اعلام کرد: «طبق برجام آژانس درصورت وجود اطلاعات معتبر و نگرانی از فعالیت اعلام نشده، می‌تواند به هر سایتی، چه نظامی و چه غیرنظامی، دسترسی داشته باشد.»

وی افزود: «آژانس هر زمان بخواهد می‌تواند به سایت نظامی ایران دسترسی داشته باشد اما اکنون ضرورتی وجود ندارد که از سایت نظامی ایران بازدید کنیم.»



دولت ترامپ اما سخنان دبیرکل آژانس را تاب نیاورد و اظهارات آمانو با واکنش تند رسانه‌ها و مراکز نزدیک به دولت ترامپ روبه‌رو شد و از آمانو خواستند آن را تصحیح کند. همچنان که «کولین کال» مشاور رییس‌جمهور سابق آمریکا می‌گوید: «نامعتبر شمردن گزارش مثبت آژانس درباره پایبندی ایران به برجام، برای همه دولت‌های آمریکا به جز دولت ترامپ، کار سختی بوده و به همین خاطر، احتمال خروج آمریکا از برجام کاهش نیافته است.»



آمریکا اما برای اعلام پایبندی ایران به برجام از سوی آژانس و بی توجهی این نهاد بین‌المللی به فشارهای آمریکا برای بازدید از مراکز نظامی جمهوری اسلامی، آماده است که با حامیان اروپایی خود برنامه‌ای جایگزینی پیدا کند تا ایران را مجبور به خروج از برجام کند؛ اظهارات روز چهارشنبه سخنگوی فرانسه این موضوع را تأیید می‌کند.



رایزنی با اعضای ۱+ ۵برای مذاکره در مورد توافق مکمل برجام

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، در نشست خبری روزانه این وزارتخانه، از امکان رایزنی‌های آتی این کشور با دیگر کشورهای امضاکننده توافق هسته‌ای ایران درباره برگزاری مذاکرات برای رسیدن به توافق مکمل برجام خبر داد؛ توافقی که دربرگیرنده برنامه توسعه موشک‌های بالستیک از سوی ایران باشد.

او گفته است:« امانوئل مکرون، رییس جمهور فرانسه، به این موضوع اشاره کرده که پس از پایان مدت زمان تعیین شده در برجام، می‌توان به توافق مکمل آن دست یافت؛ توافقی که تمرکز آن بر برنامه‌های موشک بالستیک ایران باشد. این امر می‌تواند هدف رایزنی‌های آتی با شرکای امضاکننده این توافق باشد.»



مکرون تاکید کرده بود: «آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بارها درباره برنامه‌های موشک‌های بالستیک ایران به سازمان ملل متحد شکایت کرده‌اند. این کشورها چنین برنامه‌های موشکی را نقض قطعنامه 2015 سازمان ملل می‌دانند.» موضوعی که پیش از این ترامپ نیز بر آن تاکید می‌کرد. او بارها برجام را بدترین توافق تاریخ توصیف کرده و تهدید به لغو یا تجدیدنظر کلی در آن کرده بود.



طرح «جان بولتون» برای خروج از برجام

«جان بولتون» سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل متحد نیز اخیراً خبر داده که طرحی را برای خروج کشورش از برجام به کاخ سفید ارائه داده است. وی در توضیح طرحش گفته است: «بر اساس آنچه در رسانه‌ها خوانده‌ام، فکر می‌کنم که [ترامپ] فکر می‌کند این توافق برای منافع آمریکا مضر است، اگر او می‌خواهد از آن خارج شود، من راهی پیش پای او گذاشته‌ام.»

حال که برنامه‌های آمریکا برای توسل به ابهامات برجام و متهم کردن ایران به عدم پایبندی به برجام بی نتیجه مانده، این کشور درصدد است تا با همراهی اتحادیه اروپا و اعضای 1+5 ایران را پای میز مذاکره مجدد بکشاند تا توان موشکی جمهوری اسلامی را محدود کند؛ این امر در حالی است که بارها مقامات ایرانی تاکید کرده‌اند که حاضر به مذاکره مجدد نیستند و پای میز مذاکره درباره تاسیسات موشکی ایران نمی‌نشینند.



ظریف:«طرح بولتون» شکستی بزرگ برای واشنگتن بود

دکترمحمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، در خصوص طرح جان بولتون نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل برای خروج واشنگتن از برجام عنوان کرد: من طرح آقای بولتون را چون ظاهراً نتوانسته مستقیم برای کاخ سفید ارسال کند و منتشر کرده، خواندم. حتماً این طرح یک شکست بزرگی برای ایالات متحده خواهد بود و باعث انزوای بیشتر آمریکا در صحنه بین‌المللی خواهد شد.



وی با یادآوری این نکته که البته آقای بولتون اولین بار نیست که در این صحنه حضور دارد، اظهار داشت: بار قبل هم سیاست‌های آقای بولتون در ابتدای دهه ۸۰ شمسی در آمریکا دنبال شد و آمریکایی‌ها نتیجه آن را دیدند. آقای بولتون باید یادش باشد که اگر سیاست ایشان موفق می‌بود، آمریکا نیازی پیدا نمی‌کرد که ۱۰ سال بعد از پیگیری آن سیاست، نهایتاً به پای میز مذاکره بیاید و با ایران مذاکره کند و به تفاهم برسد.



وزیر امور خارجه کشورمان در این باره عنوان کرد: آقای بولتون برای ۱۰ سال سیاست نفی غنی‌سازی ایران را پایه‌گذاری و پیگیری کرد و نتیجه آن این شد که آمریکا بعد از ۱۰ سال که با نفی غنی‌سازی در ایران توانسته بود تعداد سانتریفیوژهای ایران را از ۲۰۰ به ۲۰ هزار برساند و در واقع دستاورد آقای بولتون، ۱۹ هزار و ۸۰۰ سانتریفیوژ بود و این بود که بعد از اینکه مردم ایران در انتخابات سال ۹۲ نشان دادند که فشار و تحریم بر اراده سیاسی مردم ما تاثیری ندارد، آمریکا به پای میز مذاکره آمد.



ظریف خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم مردم آمریکا از شکست این‌گونه سیاست‌ها که توسط آقای بولتون و افرادی مثل ایشان دنبال می‌شود به خوبی اطلاع دارند و به همین خاطر است که گوش شنوای زیادی برای این پیشنهادها در آمریکا نیز وجود ندارد و حتماً جامعه بین‌المللی هم به آمریکایی‌ها نشان داده و بیشتر هم نشان خواهد داد که پیگیری این سیاست‌ها فقط به انزوای ایالات متحده می‌انجامد و نتیجه خوبی برای آنها نخواهد داشت.

منبع:صبح نو

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۰۱۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم

آقای علی اکبر صالحی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به نقش راهبردی مسئله تأمین انرژی در جهان گفت: برای همه فعالیت‌ها نیاز به انرژی وجود دارد، اما آثار استفاده از انرژی گاهی مخرب است؛ مانند انرژی‌های فسیلی که گاز‌های گلخانه‌ای تولید می‌کند و بر شرایط اقلیمی اثر می‌گذارد.

وی با اشاره به مسئله افزایش یک و نیم درجه‌ای دمای کره زمین، افزود: این گرمایش کره زمین، خود را به صورت آثار مخرب زیست محیطی مانند بارش‌های سیل‌آسای اخیر در حوزه خلیج فارس نشان می‌دهد؛ بنابراین، بشر باید هر چه سریعتر برای تأمین انرژی بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی و با انرژی پاک اقداماتی انجام دهد.

این استاد دانشگاه با بیان این که منظور از انرژی پاک، نوعی از انرژی است که کمترین میزان گاز‌های گلخانه‌ای را تولید کند و تا حد ممکن تجدیدپذیر باشد، ادامه داد: انرژی هسته‌ای نوعی از انرژی‌های پاک است، اما تجدیدپذیر نیست؛ پاسخ نهایی بشر به تأمین انرژی، به سمت انرژی هسته‌ای از نوع گداخت حرکت می‌کند.

ترامپ مانع از حضور ایران در طرح بین‌المللی گداخت هسته‌ای شد

وی تأکید کرد: اگر بشر بتواند نیروگاه‌های هسته‌ای از نوع گداخت را احداث کند، پاسخ نهایی را به تأمین انرژی پایدار، حداقل در بخش برق، داده و وقتی برق باشد، تقریبا همه کار‌ها قابل انجام است. رسیدن به این مرحله زمان می‌برد و ایران هم در حال کار کردن روی آن است.

آقای صالحی اظهار کرد: کشور‌های مختلف برای رسیدن به این هدف، طرح مشترکی را در فرانسه با عنوان ایتر (ITER) پیگیری می‌کنند که ایران هم قرار بود بعد از برجام عضوی از این طرح بین‌المللی باشد، اما ترامپ (رئیس جمهور سابق آمریکا) مانع از آن شد.

وی با تأکید بر این که یکی از موضوعات مهم برای کشور‌های مختلف امنیت انرژی (Energy Security) است، گفت: اگر کشور به دنبال توسعه پایدار است، باید از تأمین انرژی پایدار هم مطمئن باشد؛ قیمت انرژی باید به گونه‌ای تعیین شود که در دسترس باشد و فناوری‌های مربوطه هم باید در اختیار یک کشور قرار داشته باشد.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با اشاره به این که تصمیم گرفته شده بود که ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای در ایران احداث شود، گفت: اکنون به دلایلی مثل جنگ تحمیلی و مسائل بین‌المللی و شرایط تحریمی، هزار مگاوات نیروگاه هسته‌ای در کشور وجود دارد و دو هزار مگاوات نیروگاه جدید نیز در دست تأسیس است.

وی بیان کرد: کلنگ احداث این دو هزار مگاوات نیروگاه جدید در سال ۱۳۹۵ در بوشهر بر زمین خورد و اکنون در شرف تکمیل است؛ بسته به نوع مطالعه در مورد سبد انرژی کشور، بین ۸ تا ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای باید در ایران تولید شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

صرفه‌جویی حداقل ۱۰ میلیون بشکه‌ای در نفت‌ خام با تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای

این استاد دانشگاه همچنین گفت: تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای در مصرف ۱۰ تا ۱۲ میلیون بشکه نفت خام صرفه‌جویی می‌کند؛ یعنی اگر اکنون ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در کشور تولید می‌شد، می‌توانستیم معادل ۲۴۰ میلیون بشکه نفت خام در مصرف سوخت فسیلی صرفه‌جویی کنیم.

وی تأکید کرد: این اعداد به معنای این است که می‌توانستیم هر روز حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت خام را صادر کنیم، اما اکنون این میزان را به اشکالی مثل گاز، گازوئیل و مازوت، برای تولید برق، مصرف می‌کنیم.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی بیان کرد: تولید هر هزار مگاوات برق هسته‌ای از انتشار حدود ۷ میلیون تن گاز آلاینده در محیط زیست پیشگیری می‌کند؛ یعنی اگر با تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای می‌توانستیم ۱۴۰ میلیون تن تولید گاز‌های آلاینده را کاهش دهیم، اکنون وضعیت کیفیت هوا و شرایط آب و هوایی کشور تا این حد نامطلوب نمی‌شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بیشتر بخوانید:

رکوردشکنی نیروگاه اتمی بوشهر در تولید برق هسته‌ای برنامه ریزی برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق

نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای مصرف آب کمتری دارند

وی با تأکید بر این که بخش عمده خشکسالی‌ها به علت انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است، افزود: زمانی که در سازمان انرژی اتمی مسئولیت داشتم، اعلام کردم که بهتر است برای توسعه برق هسته‌ای، به سمت استفاده از نیروگاه‌های کوچک مقیاس برویم؛ زیرا ایران یک کشور خشک است و احداث نیروگاه‌های بزرگ هزار مگاواتی، به حجم زیادی از آب نیاز دارد که چنین امکانی را نداریم.

آقای صالحی با بیان این که تأمین چنین حجمی از آب نیازمند احداث نیروگاه در نزدیکی سواحل کشور است، گفت: در شمال ایران به علت فراوانی جمعیت، شرایط طبیعت و وجود کانون کشاورزی، نمی‌توان چنین کاری کرد؛ ضمن این که خزر یک دریاچه است، اما در حوزه خلیج فارس، تنها جایی است که امکان احداث نیروگاه‌های بزرگ مقیاس هسته‌ای وجود دارد.

وی تصریح کرد: اگر نیروگاه‌ها کوچک مقیاس باشند؛ یعنی در حد ۵۰ مگاوات به جای هزار مگاوات، میزان آب مورد نیاز برای خنک کردن آن‌ها، ناچیز است. اگر از برج‌های خشک در این نیروگاه‌های کوچک استفاده شود، باز هم مصرف آب کاهش می‌یابد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

کاهش هدرفت در انتقال برق با توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس

آقای صالحی با بیان این که­ با احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس، دیگر نیازی به احداث نیروگاه در جنوب کشور برای تأمین برق نقاط مرکزی و شمالی کشور وجود ندارد، تأکید کرد: تأمین برق از فواصل طولانی باعث می‌شود که در طول مسیر، افت ولتاژ و هدررفت در شبکه رخ دهد.

وی افزود: ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای، سرمایه‌گذاری اولیه کمتری هم نسبت به نیروگاه‌های بزرگ مقیاس نیاز دارد. ساخت یک نیروگاه هزار مگاواتی، هزینه شبانه پنج میلیارد دلاری نیاز دارد، اما ساخت چنین نیروگاهی یک شبه شدنی نیست و این رقم در طول مثلا ۷ سال ساخت نیروگاه به ۸ میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

بخش خصوصی و صنایع داخلی توان ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای را دارند

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: اگر یک نیروگاه کوچک مقیاس که هزینه کمتری دارد، راه اندازی شود، می‌تواند تأمین مالی ساخت نیروگاه کوچک مقیاس بعدی را انجام دهد که بخش خصوصی می‌تواند این کار را انجام دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی همچنین اظهار کرد: صنایع داخلی توان ساخت­ تجهیزات و اجزای مورد نیاز برای نیروگاه‌های کوچک مقیاس را دارند، اما برای تأمین تجهیزات نیروگاه‌های بزرگ، باید صنایعی در همان حد به وجود بیاید که صرفه اقتصادی ندارد؛ به طور مثال، به علت صرفه اقتصادی نداشتن، ساخت مخزن تحت فشار نیروگاه را فقط چند کشور انجام می‌دهند­.

آقای صالحی بیان کرد: این نیروگاه‌های کوچک مقیاس می‌توانند در محل صنایع آماده و در محل مصرف، فقط نصب شوند که قیمت را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد و از نظر ایمنی هم فوق العاده هستند.

وی در پاسخ به علت این که چرا تاکنون چنین اتفاقی در ایران رخ نداده، توضیح داد: دنیا هم تازه در حال حرکت به سمت ایجاد نیروگاه‌های کوچک مقیاس هسته‌ای است؛ البته اوایل در آمریکا و روسیه با نیروگاه‌های کوچک کار را آغاز کردند، همچنین تأمین انرژی بسیاری از زیردریایی‌های نظامی و ناو‌های هواپیمابر با این نیروگاه‌ها انجام می‌شود، اما به صورت تجاری، این مسئله تازه در حال اجرا است و ایران هم ان شاءالله در این زمینه، قدم‌های مؤثری را برخواهد داشت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است